Halil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over Reçetesi

Kahve müdavimlerinin sıkça karşılaştığı bir isim Halil Portakal, nam-ı diğer FifteenGramPaper, Baristatus son koleksiyonu alchemy proses yemenia varyetesi kahvemiz için harika bir pour-over reçetesi çıkardı! Fermente tatlardan ve bitterlikten uzak kalmak için kahvenin fazla ajite edilmemesi gerektiğini belirtirken “Dili kaplayan ancak damağı yormayan, kırmızı meyvelerin ön planda olduğu orta üstü asiditede ve aftertaste’i uzun bir kahve” ile buluşacağımız söylüyor!

Baristatus Al Ruwad XI Pour Over Reçetesi

Ekipman: Timemore Crystal 01

Filtre: Cafec TH3 Filtre

Oran: 16/240 (1:15)

Su Sıcaklığı: 90⁰ - Assu Bolu

Öğütüm: Comandante 18 Klik (Orijinal)/ 1Zpresso K-Plus 56 Klik(Ref.Tablosu)

Tds: 1.49

Ext: 19.34

00:00 - 00:30 | 60g - Blooming (Yavaş döküş)

00:30 - 01:00 | 60g - 1.Döküş 

01:00 - 01:25 | 60g - 2.Döküş

01:25 - 02:13 | 60g - Son Döküş 

Toplam Demleme Süresi: 02:13

Not: Demlemeyi fazla ajite etmemeniz gerekiyor, fazla ajite edince, fazla çözünme kaynaklı hem fermente tatlar hem de arkadan bitterlik geliyor en son ineceğiniz incelik 18 klik olabilir, 20 de deneyebilirsiniz. Bir parametreyi sabit tutup diğerleriyle oynayın derim, ben sıcaklığı sabit tutuyorum.

Tadım: Kırmızı meyvelerin olduğu, kokuda ve tatta arkadan aromatik çiçeksilik, şarapsı fermente tatlar, dili kaplıyor ama damağı yormuyor, Uludağ Suya göre daha hafif, fermente tatların ön plana geçmediği daha dengeli bir fincan olmuş.

Orta Üst Asidite(Asetik-Malik), Orta Şurupsu Gövde, Juicy,

Aftertaste Uzun

 

Aslen biyomedikal mühendisi olan Halil, bugüne kadar 125’in üzerinde kahve deneyimlemiş gerçek bir kahve müdavimi. Kendi websitesinde profesyonel mesleğine ilişkin tecrübelerini paylaşmanın yanında Shrub adında bir de e-dergi çıkartıyor. İncelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. 

Halil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over ReçetesiHalil Portakal'ın AL RUWAD XI - Yemen Alchemy Prosess Yemenia Kahve Pour-Over Reçetesi